vineri, 25 septembrie 2009

tot p-aici

N-am mai scris de mult pentru ca in general nu scriu decat cand am ceva de spus. Mai bine mai putin decat mult si prost. Nu ma dau enciclopedie *wink-wink*.

Momentan in Bucuresti, expediabila acasa maine. Nu prea pot sa merg, ca iar mi-am facut glezna praf (Iepurasul Tup-Tup for the way). Asa ca in ultimul timp am stat mult in casa, si deci am citit. Carti putine aici, tre' sa astept sa vina Tata cu masina, din Tg Jiu, ca sa aduca tona de citibile.

Ce am citit totusi?
In primul rand, Pistolarul/ The Gunslinger, primul volum din seria Turnul Intunecat/ Dark Tower, de Stephen King. Primita de ziua mea de la Alex (mersi frumos, copilu'). Mie-mi place King, asa ca s-ar putea sa fiu subiectiva cand zic ca am adorat cartea. Da, da, stiu e fantasy. Asa si? E fantasy bine scris *arunca o privire ucigatoare spre Stephenie Meyers*, sau cel putin mie-mi place. King si Neil Gaiman sunt scriitorii mei favoriti de fantasy contemporan. Si da, imi place si seria Harry Potter, dar intra intr-o alta categorie.

Ceea ce ma duce la a doua carte citita saptamana asta. Povestile Bardului Beetle, o carte la care se face referire in HP 7, si destul de simpatica deoarece sunt basme complet inventate de Rowling, nu reiterari sau asa ceva. Draguta de citit, ca mine, cand ai febra (da, ba', io ma imbolnavesc de toate deodata), sau cand nu prea vrei sa iti pui neuronu' la contributie.

Acum m-am apucat de seria Cantec de gheata si foc/ A song of Ice and Fire, de George R.R. Martin, mai precis (normal!) de primul volum, Urzeala tronurilor/ A game of thrones. Imprumutata de la mai sus mentionatu' Alex (mama-mama, sa vedeti voi trafic de carti intre noi. I'm not even sure that's legal =)) ). Nu noul Lord of the Rings, cum se zice, dar draguta.

Da, am dat-o (iar) pe fantasy. Eu asa am crescut, cu povesti...

In alta ordine de idei, am ajuns sa-i urasc pe Rammstein. Pentru ca nu se mai chinuie deloc cu muzica (noul cantec suna la fel ca 496289623462 ale lor) dar in schimb fac clipuri pornache. Ei, acu' or sa aiba fani si printre cocalari. Slab, slab. Socant inutil. Nasol.

Noul album Sonata Arctica e mult mai bun. Zic si eu:)) (intermezzo: tocmai era sa se pocneasca doua masini in fata blocului. don't mind me)

Acum stau si astept sa vina o prietena in vizita. Intre timp, citesc Wikipedia, despre religii si culte, pana primesc Kernbach-urile de acasa. Azi-noapte am vorbit pana la ora 3 (tot cu Alex, shoot me, I don't have those many friends) despre legendele si scrierile referitoare la Lilith (prima sotie a lui Adam, mama demonilor, alea alea). Si uite ca mai sunt oameni cu care pot vorbi despre de-astea. Si incet incet, ma trezesc ca-mi place viata mea.

Stau si ascult Tarot si ma holbez la cerul inca albastru, visand la Dostoievski-ul care ma asteapta acasa.

PS: inca odata imi cer scuze ca nu pot veni, DeMaio. :(

PS2: m-am indragostit de blogul lui Andy Vasilescu. Cand ma fac mare vreau sa ma fac un micut porcusor!

2 comentarii:

  1. Cute night discussion, si anume sa te uiti la Supernatural, in cealalta fereastra sa vb despre Lilith and stuff si pe masa sa ai ziaru Dracula. E si asta o treaba de facut la or 2 noaptea. :))

    RăspundețiȘtergere
  2. Io te-am pus sa ma intrebi?:)) Vezi ca diseara tu tre sa-mi povestesti mie despre ceva

    RăspundețiȘtergere