duminică, 30 octombrie 2011

dileme legate de lucru

De cele mai multe ori stăm câte 8 ore/zi la lucru. De la fel de multe ori, pierdem înca 2 ore dus-întors pe drum. La job din cele 8 ore, nu lucrăm mai mult de 4. It is a fact. Mai ales în marketing și design. Eventual stăm și ne documentăm, citim ultimele știri, intrăm pe 9gag. Oricum, marea mea dilemă e legată de obsesia șefilor de a sta exact cele 8 ore la lucru, când tu nu ai ce face. Și de obsesia de a fi la ora 8 la birou, când în cel mai bun caz, chestiile pe care le ai de făcut apar la ora 11. 

Mă întreb cât de normal e să îți placă a fi plătit pentru a stagna. Pentru mine nu are absolut niciun sens. Aș prefera să lucrez pe bune cele 8 ore/zi, sau chiar mai mult, dar când îmi doresc și de unde îmi doresc, atâta timp cât postul permite asta. Să mă trezesc în momentul în care aș fi productivă și să dorm când îmi e somn. 

Poate greșesc, dar de ce să trăiești o viață în care practic pierzi aproape jumatate din orele dintr-o zi pentru bani, când alte câteva ești nemulțumit, și cele care rămân, dormi? Mi se pare de o mediocritate groaznică.  Deci.. de ce ai face asta?

Apropo, dacă ți se spune că "nu pot face asta până nu primesc datele x și y", de ce ai cere omului respectiv în continuare să facă acel ceva, când tu nu ești capabil a îi da ce are nevoie? Trust your damn specialists, if you hire them. (just saying..)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu