sâmbătă, 5 iulie 2008

Sa nu faci nici macar ce zice popa intotdeauna

Sa fim bine intelesi de la inceput. Nu sunt atee. N-am nimic cu Biserica. Cred in Tatal, cred intr-o forta divina ce ne-a creat. Dar ceea ce ma enerveaza sunt cei care intorc asta spre interesul lor.

Toata Romania (probabil toata Europa de fapt) stie de cazul fetitei de 11 ani violata de unchiul ei. N-o sa stau aici sa despic firu-n patru si sa vorbesc despre intamplarea in sine, pentru ca gestul e pur si simplu odios, incalificabil si uneori imi doresc sa mai existe cineva ca Tepes.

Saracul copil a trecut printr-o trauma pe care noi cei din afara n-avem CUM s-o intelegem. intr-adevar, a scapat de sarcina, dar asta e numai o mica parte dintr-o drama ce o va afecta toata viata, pentru ca i-a distrus cea mai frumoasa si pura parte din ea, copilaria.

Ceea ce m-a socat insa la modul barbar a fost reactia Bisericii. Credeti ca i-au oferit bani sa plece in Anglia sa faca avortul, cum era ABSOLUT normal in cazul asta, indiferent de ce-au crezut inconstientii aia de doctori de la noi?

A, nu... ei le-au oferit bani parintilor pentru ca Florina sa pastreze copilul. Le-au oferit bani ca sa-si distruga copilul. Cat de bolnav poti fi sa faci asa ceva? cum sa nu-ti dai seama ca facand asta condamni un copil la inca o trauma?

Inaltpreasfintiile lor au impresia ca Dumnezeu judeca avortul in cazul asta? asta e singura problema a Lui. nu? nu monstru ala de unchi care si-a batjocorit nepoata. Iar ei, in loc sa ajute financiar sau cum pot cautarea scarbei aleia de om care-a disparut pentru ca a fost lasat in libertate, ei le dau bani parintilor numai ca sa nasca.

Ce fel de logica mai e si asta? Ce fel de Dumnezeu credeti voi ca divinizati? pentru ca Cel pe care-L iubesc eu n-ar permite asa ceva... cum poti sa crezi ca parintii aia ar putea sa se suporte pe ei insisi stiind ca fiica lor va fi mama numai pt ca le-ati dat voi niste bani?

eu sincer ii admir pe oamenii aia pentru forta pe care-au avut-o sa faca singurul lucru normal de facut in cazul asta. Iar parerea mea despre Biserica se deterioreaza rapid...

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu